Feb 8, 2012

PREVENTIVMEDEL - STORT POLITISKT INTRESSE I VALKAMPANJEN

I detta avsnitt visar Rachel Maddow att nästan 99 procent av alla amerikanska kvinnor (98 procent för katolska kvinnor) använder, eller har använt preventivmedel, men samtidigt har samtliga manliga republikanska presidentkandidater (för att blidka den religiösa högern) ställt sig bakom den radikala uppfattningen att liv uppkommer vid befruktningstillfället. Begreppet innebär att p-piller och konstgjord befruktning kan förbjudas, och kvinnor som får missfall kan polis-utredas. Det är nog en mycket liten chans att en sådan lag går igenom, men lagförslag dyker dock upp här och där.
En presidentkandidat, Rick Santorum tycker inte att man inte bör använda några preventivmedel överhuvudtaget. Han säger enligt Salon.com om preventivmedel: It’s not okay. It’s a license to do things in a sexual realm that is counter to how things are supposed to be.” Enligt honom innebär alltså användandet av preventivmedel att man gör sådant som det inte är meningen att man borde göra!
Och det är dessa politiker som följs av våra journalister som om de vore groupies. I Göteborgsposten får vi nästan dagliga uppdateringar.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Här redogör Rachel Maddow för de extrema positionerna. Det blir bara värre.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

No comments:

Post a Comment